Visan naisnostajille kaksi SM-mitalia

Sotkamon Visan Virpi Kehänen voitti kultaa voimanoston Suomen mestaruuskisoissa Äänekoskella sarjassa alle 56kg. Kehäsen voittotulos 457,5kg koostui sarjasta jalkakyykky 192,5kg, penkkipunnerrus 80,0kg ja maastanosto 185,0kg. Toiseksi nosti vuoden tauolta palannut Mervi Rantamäki tuloksella 447,5kg. Sarjan toinen Visalaisnostaja Helena Kvist kuittasi itselleen pronssimitalin yhteistuloksella 360,0kg (140,0kg – 70,0kg – 150,0kg). Päivän parhaana naisnostajana palkittiin Visan Virpi Kehänen.

Visan miesnostajista lavalle nousivat sarjan alle 100 kiloa Mika Smura ja Kyösti Kehänen. Smura aloitti urakkansa 275,0kg jalkakyykyllä ja 187,5kg penkkipunnerruksella. Ensimmäisellä maastanostollaan Smura selvitti 310,0 kiloa, jolla hän varmisti itselleen neljännen sijan. Viimeiseen nostoonsa Smura lastasi pronssille oikeuttavat 342,5kg. Tanko nousi lupaavasti polviin, mutta osoittautui tällä kertaa liian raskaaksi. Samassa sarjassa nostanut Visan Kyösti Kehänen joutui jättämään kilpailun kesken jäätyään jalkakyykyssä ilman tulosta. Sarjan voitti Kuopion Painonnostajien Sami Hakkarainen tuloksella 862,5kg. Muut mitalistit olivat KaVo:n Mikko Tiensuu (835,0kg) ja PV:n Harri Hagfors (802,5kg).

Sarjaan alle 125 kiloa ilmoittautunut Visan Markus Kvist joutui jättämään kisan väliin olkapäävamman vuoksi. Kisat jäivät väliin myös Visan Riikka Auviselta (sarja alle 48kg) sairauden vuoksi.

Visalaisten SM-urakka jatkuu huomenna, kun lavalle nousee sarjan 82,5kg Jouni Kvist. Sunnuntain toinen Visalainen Asko Sirviö ei osallistu kilpailuihin pitkään jatkuneen sairauden vuoksi.

Linkki: Kaikki tulokset, lauantai