Sotkamossa kisattiin avoimet jäsenten väliset voimanostossa

Tällä kertaa nostolavalle nousi vain viisi rohkeaa raudan taivuttajaa. Suurin osa järjestävän seuran nostajista on jo saavuttanut tulosrajan Suomen mestaruuskilpailuihin. Harjoittelu tulevia koitoksia varten on siis täydessä käynnissä.

Visan Riikka Auvinen (48kg) kilpaili ensimmäistä kertaa voimanostossa. Riikalla on useita SM-mitaleita penkkipunnerruksesta aiemmilta vuosilta. Nyt Riikka teki hienon esiintulon tässä vaativammassa kilpailumuodossa. Riikka teki heti ensimmäisessä voimanostokisassaan kolmen lajin Kainuun piiriennätykset. Hän paransi vuodelta 1995 Henrika Flöjtin nimissä olleita kyykyn ja yhteistuloksen ennätyksiä sekä 25 vuotta vanhan Marja Okkosen nimissä olleen maastanoston piiriennätyksen. Uudet ennätyksiksi kirjattiin jalkakyykyn 95,0 kiloa, maastanoston 110,0 kiloa ja yhteistuloksen 265,0 kiloa. Yhteistulos oikeuttaa Riikan osallistumaan naisten SM-kisoihin 24.2. Äänekoskella. Muut Visalaisnaiset kisassa ovat Virpi Kehänen ja Helena Kvist.

Suomussalmen Lauri Kemppainen (alle 20v) ja Mauri Heikkinen tekivät penkkipunnerruksen tulosrajan SM-kisoihin. Heikkinen nousi varteenotettavaksi mitalikanditaatiksi sarjassa 75kg. Maurin aloituspaino oli 180,0 kiloa. Yritykset 190,0 kilosta jäivät tällä kertaa loppuojennuksesta vajaiksi.

Pyhäjoen Mikko Nevala teki komean debyytin nostolavoille. Pienistä teknisestä hapuiluista huolimatta sarja 250kg-170kg-245kg on vain alkusoittoa tuleville raudoille, jos vain miehen innostus lajia kohtaan säilyy. Varsinkin maastanostoon on odotettavissa lähivuosina roimia parannuksia.

Isäntäseuran Jari Niskanen nousi lavalle kesken peruskuntokauden. Seiskakunnolla kisaan lähtenyt ”Nestori” kasasi kelpo tuloksen 290-212,5-260=762,5kg. Jarin jalkakyykyn yritys 307,5 kilosta oli lähellä onnistumista. Tiukan tuomarilinjan johdosta raivokkaasti ylös taisteltu rauta hylättiin lopulta äänin 2-1. Jarin siirtyminen uuteen AUTS-systeemiin näyttää tuottavan tulosta. Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista kohti huhtikuun veteraanikisoja.

Linkki: Lopputulokset