Jouni Kvist Kainuun viidenneksi paras urheilija 2006

Maakuntien urheilutoimitukset ovat valinneet alueidensa viisi parasta urheilijaa vuodelle 2006. Kainuun alueella viidenneksi parhaaksi urheilijaksi nimettiin Sotkamon Visan Jouni Kvist. Kvist nosti pronssia voimanoston avoimen luokan SM-kisoissa Ylöjärvellä sekä sijoittui neljänneksi voimanoston avoimen luokan MM-kilpailuissa Norjassa. Kainuun parhaaksi urheilijaksi 2006 valittiin Marko Kemppainen (skeet, EM III). Muita valittuja olivat Paavo Puurunen (ampumahiihto, Olympia IV), Jani Komulainen (vuoden pesäpalloilija, SM-I) sekä Teemu Köngäs (hiihtosuunnistus, viesti EM II)

Voimanostajat pärjäsivät hyvin myös muissa Suomen maakunnissa. TNT:n Mervi Sirkiä sijoittui Kanta-Hämeen listalla neljänneksi. Ahvenanmaan listalle ylsi jopa kaksi voimanostajaa. Sarjassaan MM-kultaa nostanut Ove Lehto sijoittui toiseksi heti maratoonari Janne Holménin jälkeen. Euroopan mestari Kenneth Sandvik nimettiin maakuntansa viidenneksi parhaaksi.